lørdag, oktober 23, 2010

Trulte-genseren del 2 (En genser blir til)

Da er jeg ferdig med første bord 1. Som dere sikkert ser er den litt forskjellig fra arbeidstegning nr 5 (i del 1). Jeg har strikket 2 frem og 10 tilbake føler jeg...mye opprekking. Men ble fornøyd med den tilslutt. Hvis dere ser godt etter så er en rad lysegrått fremhevet, dette er gjort med vilje for å se effekten av dominant farge og ikke dominant.
.
Så til oppskriften del 2:
Begynte i 6 maske i diagrammet for at mønster skal stemme bak og foran når jeg deler arbeidet siden...Har du 240 masker og ikke 220 som meg kan du begynne rett på.

Jeg ønsket å fremheve den mørke fargen i det lyse mellom spissene. Det gjorde jeg ved å ha kontrastfargen over pekefinger og kaste med lys farge. Jeg ønsket også å "brekke" av spissene nederst, og det prøvde jeg med at jeg strikket en omgang med lys farge, med garnet over pekefinger.

Når jeg strikker mønster så kaster jeg hovedfargen, og har kontrastfargen over pekefingeren. Syns det blir penest. Passer hele tiden på at jeg har trådene "rett" på baksiden, men det hender at det glepper...Hvis man kaster kontrastfargen som jeg vet at mange gjør, så forsvinner den liksom inni strikketøyet. Ved å kaste hovedfargen, så legger kontrastfargen seg oppå hovedfargen.

Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©