tirsdag, januar 11, 2011

Selbuvotter? En slags strikkebeskrivelse

Jeg lovet oppskrift på disse: Og den finner du på Gryntebloggen.
Vottene består av "Overhåndsroser" (noen steder er betegnelsen "verhånnsroser" brukt), kaffebønner og andre figurer fra norsk strikketradisjon. Dette er en herrevott, men kan enkelt gjøres om til damevott ved å bruke vrangbord eller blondekant isteden for mansjett. Man begynner da diagrammet på omgangen før kaffebønnene.

Men som jeg tidligere har nevnt er pc'n totalt ubrukelig til det meste. Ikke får jeg bruke regneark, og nesten ikke bilder. Skanner har jeg heller ikke, så diagrammene er av dårlig kvalitet. Men jeg velger å legge de ut i denne bloggen, og så får jeg lage bedre diagrammer og ordentlig oppskrift når jeg har fått meg ny pc hvor jeg kan bruke programmene mine.
På bildet over ser du mansjetten, og første del av diagrammet. Diagrammene viser bare forsiden av votten. Baksiden er på 27 masker, og ved å forsett diagrammet rundt så vil det stemme med et masketall på 56. R+V betyr vrangbord.

Her er fortsettelsen på diagrammet på front av votten.


Og tilsist oversikt over hvordan jeg har strikket håndflaten av votten. Den "kilen" viser hvor jeg lager tommelen. Jeg legger ut 1 maske på hver side av kilen til jeg har 15 masker. Setter disse på en tråd, og legger opp 13 masker i samme farge som mønsteret tilsier. Selve tommelen har jeg bare lagt inn et enkelt mønster på. Se bilde av vottene.

Vil nok si at man bør ha hatt litt strikkeerfaring før man strikker disse pga "oppskriften" som ikke er helt komplett. Men håper at den er til hjelp for dere som har spurt etter den.

Her ser dere bilde av mitt neste prosjekt:Det er ikke mitt orginaldesign men en rekonstruksjon/redesign av en vott som det ikke finnes mønster på. Når den blir ferdig ja det vet ingen....men om et par uker kanskje.

---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©