søndag, desember 19, 2010

Selbuvotter?

Nei tror ikke de kan kalles for Selbuvotter. Men de er strikket i Selbutradisjon.


Jeg er lei av at alle votter ofte kalles for selbuvotter. Men dette er jo helt feil. Har sett votter med alt fra frosker til rød stripete krusedullvotter bli kalt Selbuvotter. Mange av de har ikke et element fra Selbuvottene i seg.

Om disse kan kalles Selbuvotter eller ikke er jeg ikke sikker på fordi strikkeren er jo ikke fra Selbu. Og jeg er usikker på om flere av elementene er fra Selbu tradisjonen eller fra vanlig norsk strikketradisjon. Fra Selbu strikketradisjonen har vottene overhåndsroser og kaffebønnene. De har også mansjett fordi det er en herrevott. Resten av elementene vet jeg ikke om har noe navn. Jeg har laget en oppskrift på disse men nå i travle juletider har jeg ikke tid til å legge den ut. (og jada sikkert mange andre som har laget noe som ligner, men disse er nå mitt design da....)

Disse vottene ble ferdig før helgen, men pga at alle nissene (rundt 120 med stort og smått) flyttet inn i fredag og i går har det ikke blitt tid til å blogge noen ting. Tusen takk for alle besøk i mine blogger, og snart blir det tid til mer blogglesing, og kommentarrunder.
---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©