fredag, januar 07, 2011

Flere sokker eller ermer på samme pinne. (Magic loop)

 Jeg oppdaget denne teknikken i 2007. I en lang periode brukte jeg den på votter, sokker og annet som kom i par. Det er best å bruke den kun på ensfargede ting, hvis ikke blir det mye krøll med trådene.

Noen viktige ting for meg er at jeg ikke bruker maskemarkører, bare tråd i kontrastfarge. Maskemarkører kan ofte henge seg fast i arbeidet, og da velger jeg å bruke gamle metoden med merketråder.

Jeg bruker aldri engelske oppskrifter pga dysleksien, og alt nytt lærer jeg ved å prøve meg fram. Og tilslutt får jeg det ofte til.

Legger opp først halve av sokk 1, halve av sokk 2, slår "krøll" på pinnen,  så resten av sokk 2, og resten av sokk 1... og strikker i vei...veldig enkelt forklart. Du må ha et nøste til hver sokk selvfølgelig, og stramme godt i "gapet" mellom sidene. .

For å finne ut av dette la jeg opp til to sokker, strikket litt opp...Delte hver sokk i to med merketråd i begge sider, og tok fram en lang rundpinne med myk kabel. Begynn på første sokk,  strikk sokk 1's første halve sokk over på rundpinnen, strikk sokk 2's første halvdel inn på pinnen., lag "krøll" på pinnen, strikk sokk 2's andre halvdel inn på rundpinnen med samme garnnøste som du brukte til 1. halvdel. Strikk tilslutt over sokk 1's andre halvdel med samme garnnøste som du brukte på sokk 1's første halvdel.

Egentlig kan du strikke inn så mange sokker osv du vil bare du passer på nøstene dine. Jeg strikker bl.a 6 nisser samtidig.....

Her er linken jeg brukte for å knekke koden med to sokker på en gang, og via den og testing fant jeg fram til denne framgangsmåten på to eller flere på en pinne. Hun bruker to rundpinner, så gikk det veldig greit med bare en, og med "krøll" i ene enden isteden for pinner.

Første gang jeg hørte om dette fenomenet var på et forum og jeg syns det hørtes rart ut. Første gang jeg skrev om dette var på Trådsnella. Her er link til det innlegget. Senere er det mange som har spurt, og/eller laget innlegg om dette. Og mange av de er på engelsk. Håper dette jeg har skrevet over var til litt hjelp for de som fortsatt sliter med å få det til. Og trykk på bilde og se på det, der tror jeg man ser hvordan pinnen går igjennom de forskjellige sokkene.

Selv bruker jeg sjelden teknikken lenger fordi jeg strikker som oftest med mønster, og da går det fortere på de gode strømpepinnene....


---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©