tirsdag, januar 04, 2011

Enda en MOEBIUS (med strikkebeskrivelse)

Denne er litt videre men smalere en den forrige.Denne er i rillestrikk, og har noen "huller" mot kantene.

Jeg la opp på to pinner slik som det er beskrevet her(pdf.link) hos Barbro Stickning. Antallet var 200 på "tellepinnen", og dvs at det blir 400 rundt hele. (husk at den utvider seg både oppover og nedover når du strikker. Så det er 200 nedover, og 200 masker oppover....vanskelig å forklare, må prøves.). Brukt ca 110 gram med Evilla garn.

Strikket rillestrikk ( en omgang rett, en omgang vrang) en god stund, men mot slutten valgte jeg og legge inn mine favoritt "hull". Denne gangen valgte jeg noen som hadde rapport som var delelig med 10.

1. omg Finn starten, strikket 1 rett, x 1 kast, 1 rett, 2kast, 1 rett, 2kast, 1 rett, 1 kast, 7 rett x gjenta fra x til x avslutt med 6 rett.

2. omg. Strikk vrang, og slipp kastene ned. Strikk vrang KUN i masker, ikke i kastene.


3. omg  Strikk rett.


4. omg  Strikk vrang.


5. omg  6 rett, x 1 kast, 1 rett, 2kast, 1 rett, 2kast, 1 rett, 1 kast, 7 rett x gjenta fra x til x avslutt med 1 rett.


6 omg  Gjenta omgang 2

7. og 8. omg er som 3 og 4. (det er disse 8 omgangene som utgjør hullene)
.
Jeg strikket 6 hull i høyden. De blir forskjøvet på en måte, og det to masker som aldri "deltar" i hullene

Når jeg syns den er bred nok, feller jeg av ved å strikke løst av. Jeg har valgt å gjøre dette på en vrangpinne. Hvis det blir stramt, så strikker jeg inn en maske nå og da, som jeg samtidig feller. På denne er det ca etter to masker i strikketøyet, så plukker jeg opp en maske rett som jeg så strikker av.

(oppskriften bli lagt ut i oppskriftsbloggen senere og jeg tar garanterer ikke at det ikke kan ha blitt noe feil i beskrivelsen over.)

(på skjerfene mine er det litt forskjellige lengder på rapportene mine. Skal legge det ut senere....men sliter med pc'n og datalinjen de siste dagene, det bare henger, eller er som sirup)


---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©