tirsdag, februar 08, 2011

Firkant Tøffel...eller "Tupp meg i Rompa" tøffel.

Disse tøflene er utrolig lette og lage. Oppskriften min er nok ikke unik, men den er min. De er laget etter en ide fra et ukeblad fra 60-tallet.

Min fremgangsmåte på disse er som følgene:

Legg opp 60 masker på tykke pinner, jeg bruker 5,5
Strikk glattstrikk til arbeidet er en firkant, fell IKKE av og ikke klipp av tråden. Min firkant ble 45 cm x 45 cm i glattstrikk.
Plukk opp 60 masker på langsiden med samme tråd og da er det to møtene sider som har tilsammen 120 masker. Disse strikkes så sammen på følgene måte: Ta en maske fra høyre pinne, og en fra venstre pinne, strikk disse to sammen med en tredje pinne/ekstrapinne, du har da en maske på den tredje pinnen/ekstrapinnen fortsett videre slik. Ta en maske fra høyre pinne, og en fra venstre pinne, strikke de sammen, dra den masken som er på pinne 3 over den ny masken. Fortsett slik til du har strikket sammen hele undersiden.

Plukk opp 60 masker langs de to frie langsidene med kontrastfargen. Begynn på spissen. Jeg plukker opp fra vrangsiden, og slik at jeg får en rillekant av de maskene på forsiden. Strikk fram og tilbake. Strikk to omganger. På tredje omgang strikker jeg de 40 første maskene, fører over de neste 20 på pinnen uten å strikke de. Da er pinnespissene nederst i hælen. Nå strikker jeg sammen med bunnfargen de 20 maskene på de to pinnene på samme måte som jeg strikket sammen bunnen. Den siste masken som bli igjen når alle 40 maskene er strikket sammen setter jeg på pinnen, og på hver side av den masken plukker jeg opp to masker med kontrastfargen som blir strikket til en maske. Fortsett å strikke de siste 40 maskene. Strikk en omgang til før det felles løst av.

Fest og klipp av tråder. Tov dem ganske hardt i maskina, og ta dem på beina med en gang for å forme de til.


Tøflene er deltagere i en gruppe på FB som heter Galskap og Glede , en gruppe for GARNgale.
Oppskriften er også lagt ut på forumet www.hobbyvenner.no et lite koselig nystartet forum.
---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©