mandag, oktober 18, 2010

Genser - Retrostikk - 60-tallet.

Retro genser

For lenge siden så jeg igjen et bilde av en genser fra 60-tallet som jeg husker godt, og som jeg da syntes var fin. Jeg syns fortsatt det er en av de fineste gensere som er laget. Men det viste seg umulig å få tak i oppskrift, så resultatet var at jeg brukte hodet og strikket etter bildet...Men laget en annen type hals, da hals med splitt er Rainwolfs favoritt hals..
Fotmodell: Rainwolf

Når man ser på bildet ble den ikke helt prikk lik, men jeg er fornøyd. På bildet fra orginaloppskriften ser det ut som om det skal være en omgang blå mellom siksakkene.

(jeg er fortsatt på jakt etter flere bilder av genser/kofter fra før 1975, og da gjerne forsiden av original oppskriften. Har du noen opplysninger(navn på designer, årstall, tilknytting til et sted osv) i tillegg til bildet er det kjempefint, men blir glad for bare bilder også. I bloggen "Norske klassiske gensere" forsøker jeg å samle gamle klassiske gensere fordi jeg syns dette er en kulturskatt som er på vei til å bli glemt.  Ingen oppskrifter/mønster vil bli lagt ut, da de selv om de er gamle er de beskyttet av lover i mange år enda. Bilder kan sendes på mail..


 ---------------------------------------------
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©