mandag, november 29, 2010

Flørneshundvottene ferdig - fra "Norske vottar og vantar"-

Da var paret ferdig. Jeg ble veldig fornøyd med de. Som jeg nevnte i et tidligere innlegg så bruker jeg kun diagrammer når jeg strikker. Det som er fint med denne boka er at det er lite tekst, og forholdsvis greie diagrammer. Nye oppskrifter bl.a på Drops og engelske/amerikanske oppskrifter har så mye tekst at for meg er de håpløse å bruke hvis de ikke har diagram.  Gamle norske oppskrifter er nøkterne når det gjelder det skrevne ord, og det syns jeg er bra. Dette er selvfølgelig smak og behag for mange. Men for meg som dyslektiker er det rett og slett at disse oppskriftene som flommer over av ord, er umulige å bruke. Så jeg vil rekke en stor takk til forfatteren Annemor Sundbø for at hun holder oppskriftene på et nøkternt nivå.

I denne oppskriften MÅ det etter min mening være noe feil et eller annet sted, for som jeg har nevnt tidligere så ble mansjetten skev. Det er ikke den blanke raden som er lagt inn i linje 6 på mansjettdiagrammet jeg tenker på. Hvis det ikke er feil, så er det ganske stor forskjell på mansjetten på orginalvotten, og den ny oppstrikkede som er på det store bilde. Min mansjett ble lik orginalvotten.

Det er vanskelig å få riktig farge på bilde...Vottene er i lyslilla og svart. Dette lille bildet er nærmest riktig farge tror jeg.


(Jeg har gjort følgene forandringer i oppskriften/diagrammet for å få votten så lik orginalvotten som mulig:

1. Delte arbeidet med 29 masker på forsiden, og 27 masker til baksiden. Dette for at det er lettere å følge diagrammet fram og bakside.
2. Startet mansjettdiagrammet på samme sted som diagrammet viser strikket det ferdig. Strikker så til jeg kommer til 5. omgang på hovediagrammet. dvs omgangen før man begynner på hunden.
3. La ut 1 maske på hver pinne i fronten. Da har jeg 31 i front, 27 bak.
4. Når jeg begynner med rutemønster, og hunden så starter jeg slik at den mørke masken som skal være med hele veien opp strikkes på baksidenpinnene. Dvs at jeg starter i 2 maske i diagrammet.
6. Jeg har valgt vekk de korsene ved siden av tommelen.
5. Nå følger jeg diagrammet helt opp, og men har forandret litt på toppen også. La inn en firkant fordi det var det på den gamle orginalvotten. Det må pga mine ekstra masker felles 2 masker ekstra på baksiden. Men jeg syns de ble bedre slik, og de ser ikke så "vridde" ut som de som er på det store bilde..)

---
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©