mandag, november 15, 2010

Sokker med "andenebb"....


Da er de ferdige...og jeg har kommet meg ut av hælen...Selv om det så stygt ut for disse sokkene i helgen. Og vel ja jeg er ganske så fornøyd. Hælen er litt merkelig...ser ut som et andenebb...men det får gå. Jeg gidder ikke styre mer med dem nå.

Litt generelt om denne sokken og diagrammet. Jeg har bestandig vært veldig opphengt i striper, og hvordan tynne striper kan bli så forskjellig etter hvordan du holder tråden. Dette startet allerede tilbake til 1990-tallet da jeg strikket de første mobilvottene mine. (det var i mitt miljø veldig vanlig å ha mobilen i en vott eller sokk pga batteriene ikke tålte kulde, og da måtte jo jeg strikke en egen vott til min og noen venners.)  Og min fascinasjon for striper fortsatt med ulveluer, votter, sokker, luer og psykobaggen (den er strikket til en konkurranse på et forum, og ikke publisert i noen blogg enda.) I disse sokkene har igjen trukket fram diagrammet fra de første mobilvottene, strekkodeluen og psykobakken, gjort få forandringer i grunnmønsteret egentlig. Selvfølgelig er det også andre som har striper på hjernen og sikkert har laget de samme diagrammer og slikt som meg. Men her er i hvertfall min versjon. Psykobag kommer siden. Strekkodeluen og Ulveluen ligger allerede ute på nett.


Da var det bare å begynne på noe annet da som man heller ikke kan...dobbelstrikk...kanskje.
Og så er det jo en FB side for kreative bloggere også.....
-----
Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©