fredag, oktober 29, 2010

"Tenke sjæl" og "Å bruke hue"

Etter å ha lest en artikkel i dagbladet i går syns jeg det er på på sin plass og stille sprørsmålet "tenke sjæl" og "å bruke hue"


Jeg tar ikke stilling til saken i artikkelen..men babler litt generelt om blogging og navn.


I  "steinalderen" var det helt vanlig kutyme å bruke fullt navn på den norske delen av News. Faktisk var det slik at man ikke kunne forvente svar hvis man brukte nick. Og på hjemmesider og blogger (når de kom) fortsatt man å bruke fullt navn. Men den gang så var det som ble lagt ut som regel av generell art og hadde interesse for mange...

Nå syns at det å ha blitt en trend at helt unge mennesker og eldre damer blogger under eget navn. Og det er helt greit, og ofte veldig praktsisk for leseren for da vet man hvem forfatteren er.  Forfatteren viser også samtidig at man står for det man sier og fremstår dermed som mer seriøs.


Men samtidig må man også være klar over at myndighetspersoner,  og ALLE andre kan lese hva du skriver. Og selv om du kun bruker fornavn, så vil puppen du la ut for et år siden, eller blogg innlegget om din schizofrene katt kunne finnes igjen med enkle søk, og leses av folk som kan bruke det mot deg eller dine venner..

Videre kan også lett koble ditt innlegg mot andre innlegg, og ut fra google kan man lese hele historien din eller til din schizofrene katt.. Man kan billedlig talt følge puppens økene størrelse ved feks å bruke google bildesøk.... Det er den som har publisert dette, altså deg som er ansvarlige for hva du legger ut. Og da kan du ikke komme etterpå å si: Jamen var ikke meningen at X skulle lese det..... .eller se hvor mye puppen har vokst....Blogger og nettsamfunn har ofte en innstilling hvor du kan velge å ikke la profilen din være offentlig. Og ja det fungerer, men hvis man da har fullt navn i url eller man bruker navn i tekst, eller melder seg inn i en gruppe (facebook er eksempel på det) så er man fortsatt søkbar på google..

Den eneste måten meg bekjent er la være å  publisere det du ikke vil at ALLE skal lese. Dagens søkemotorer er effektive og finner ALT. Og spesielt lett finner de ting som er publisert under toppdomene som no.

På noen blogger, kan du bestemme hvem som kan lese innlegget/bloggen din, altså lukket blogg. Men da vil ikke jeg kalle det for en blogg, men en dagbok, og en dagbok er jo privat, og det er IKKE det jeg tar opp i mitt innlegg.

Pc'n er dement, og tasteleifene er dysleksi....

Dette blogginnlegget er publisert i sin fulle prakt i tre av mine blogger. Gryntebloggen og Blogg på Norge123 . og "Alt og Ingenting"

Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©