onsdag, februar 13, 2013

Selbuvotteoppskriften

Denne "oppskriften" har ligget ute i en annen blogg, men den skal legges ned så derfor flytter jeg den hit også. Publisert senest 11.jan 2011.
Jeg lovet oppskrift på disse:
Vottene består av "Overhåndsroser" (noen steder er betegnelsen "verhånnsroser" brukt), kaffebønner og andre figurer fra norsk strikketradisjon. Dette er en herrevott, men kan enkelt gjøres om til damevott ved å bruke vrangbord eller blondekant isteden for mansjett. Man begynner da diagrammet på omgangen før kaffebønnene.
Mine oppskrifter er beregnet for de som ikke må ha alt inn med dråpeteller...det er diagram og bilde av vottene....Og mer riktig er det vel å kalle det en strikkebeskrivelse eller diagram av votter.
På bildet over ser du mansjetten, og første del av diagrammet. Diagrammene viser bare forsiden av votten. Baksiden er på 27 masker, og ved å forsett diagrammet rundt så vil det stemme med et masketall på 56. R+V betyr vrangbord.
Her er fortsettelsen på diagrammet på front av votten.
Og tilsist oversikt over hvordan jeg har strikket håndflaten av votten. Den "kilen" viser hvor jeg lager tommelen. Jeg legger ut 1 maske på hver side av kilen til jeg har 15 masker. Setter disse på en tråd, og legger opp 13 masker i samme farge som mønsteret tilsier. Selve tommelen har jeg bare lagt inn et enkelt mønster på. Se bilde av vottene.

Vil nok si at man bør ha hatt litt strikkeerfaring før man strikker disse pga "oppskriften" som ikke er helt komplett. Men håper at den er til hjelp for dere som har spurt etter den.


Bloggen skrives av Trulte H© og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. All rights reserved Trulte H.©